Rewelacyjny do tortów, deserów i tym podobnych... Klasyka i podstawa do całej masy innych kremów :)
Krem orzechowo - czekoladowy
( na spory tort )
170g ciepłej śmietany 30%
120g praline
200g mlecznej czekolady
400g ubitej śmietany 30%
5g żelatyny
Przygotowanie:
Pokrusz czekoladę w metalowej misce, dodaj praline i wstaw ją na garnek z gotującą wodą. Poczekaj Az się rozpuści. W ciepłej śmietanie rozpuść żelatynę i dodaj do masy orzechowo-czekoladowej, dokładnie wymieszaj! Poczekaj Az masa przestygnie i dodaj ja do bardzo dobrze ubitej śmietany, dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na 45 minut.
:D
2 komentarze:
Bardzo mi się podoba ten krem! koniecznie musze wypróbować :)
Hmmm pyszny! choć mój miał troche inną konsystencję, mniej piankową a bardziej zwartą. Na pewno będzie powtórka marzą mi się czekoladki z tym kremem :)
Prześlij komentarz