Od Veni - food |
Sałatka z ziemniakami, jabłkiem i boczkiem
około 12 osób
1,2kg ziemniaków, obranych ze skórki
sól, pieprz
200g boczku
pół cebulki
jedno jabłko
garść świeżego koperku
pół papryki
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
Ziemniaki kroisz na ćwiartki, doprawiasz i wstawiasz do piekarnika na około godziny ( jak masz małe kawałki to 45 minut wystarczy. Boczek rumienisz na oliwie, dodajesz posiekaną cebulkę. Odstawiasz jak już wszystko się podsmaży. Jabłko ścierasz na tarce o grubych oczkach, paprykę siekasz drobno, dodajesz do jabłka, dosypujesz koperek, dodajesz boczek z cebulką i upieczone, pokrojone na kawałki pyry. Doprawiasz i gotowe :)
6 komentarzy:
Wygląda obłędnie. Jest pewnie bardzo syta i nawet mogła by zastąpić obiad. No i super, że jest prosta w wykonaniu. Chętnie bym takiej zjadła. Pozdrawiam :)
Bardzo mi się podoba! Chociaż ja zrobiłabym ze skórką na ziemniakach- rustykalnie tak:)
Fajny pomysł! I to jabłuszko na dodatek :)
Ziemniaki kroisz na ćwiartki, doprawiasz i wstawiasz do piekarnika na około godziny Odstawiasz jak już wszystko się podsmaży. Jabłko ścierasz na tarce o grubych oczkach, paprykę siekasz drobno, dodajesz do jabłka, dosypujesz koperek, dodajesz boczek z cebulką
Delicious! I am going to have to try this recipe, myself.
This is truly amazing I like the work that you have done.
Prześlij komentarz