nie wiem czy ktokolwiek nie wie, ale piszę... napiszę i najprostrzym przecieże pod słońcem, bez grama cukru :D
Przecier jabłkowy
(około 3 słoików)
2-3 a może 4 kg jabłek.. nie pamiętam... obranych, wydrążonych jabłek
dosłownie 100ml wody
blender do zmiksowania
Jabłka kroisz na podobnej wielkości kawałki, wkładasz do gara, zalewasz wodą i gotujesz aż jabłka nie będą miękkie, blenderujesz i gorące, wkładasz do słoików, to wypełnione po brzegi odwracasz do góry dnem i gotowe..
Tak prste ze zapomniałam zrobić zdjęcia a nie chce mi się iść do lodówki :D
3 komentarze:
Ja robię przecier inaczej, ale to fajny sposób!
A jak robisz? Mi to kiedyś mama pokazała, tyle że ja nie dodaje cukru, więc takie mój przecier ma krótką datę ważnosci :)
zalewasz wodą i gotujesz aż jabłka nie będą miękkie.mój przecier ma krótką datę ważnosci,zdjęcia a nie chce mi się iść do lodówki.
Prześlij komentarz