Od Veni - food |
Creme brulée vs. jabłka
dosłownie na dwie miseczki
125ml śmietany
2 żółtka
łyżka cukru
kilka plasterków suszonego jabłka
cukier do posypania i przypalenia
Śmietanę zagotowujesz, dodajesz cukier. Niech się ten cukier rozpuści. Lekko przestudzone dodajesz do żółtek i dokładnie mieszasz. Wlewasz do miseczek, wkładasz po kawałkach jabłka i pieczesz w kąpieli wodnej około 50 minut. Jak się upiecze, wkładasz do lodówki na 2 godziny, wyciągasz, obsypujesz cukrem, który karmelizujesz za pomoca palnika :) Proste nie?
Od Veni - food |
Od Veni - food |
1 komentarz:
Proste! Na pewno dodatek jabłek wzbogacił smak. Jak sobie w końcu sprawię taki palnik, to zrobię!
Prześlij komentarz