poniedziałek, 11 stycznia 2010

Dwa muffiny - czekoladowy i jabłkowy :)

Oba mega proste i oba składające się z przepisów, które już zamieściłam, a że nie lubie sie powtarzać to składniki na muffina czekoladowego są TU
A na muffina jabłkowego TU.
Zasada umieszczania ciast w foremce się nie zmieniła, a bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, ale mam nadzieję ze wiecie, no... blaszka, masło, papier do pieczenia... wyłożyć nim nasmarowane dołki w blaszce muffinkowej...Piekarnik, 180 stopni.. pieczenie.. na 10-15 minut.. i takie tam bzdurki :D

Od Veni - food


Polewa do muffinka czekoladowego to polewa krówkowa, którą znajdziesz TU.
Natomiast do jabłkowego - dżem morelowy, który akurat znalazłam w domu.

Dodam, że muffiem czekoladowym jest ten gość po lewej, a jabłkowym - ziom po prawej z odgryzionym członkiem:)

I oto cała filozofia :)

Brak komentarzy: