sobota, 12 kwietnia 2008

Sałatka z avokado i prażonymi migdałami

Jako że w ogole uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki postanowiłam zrobić jaka jedna.. ale była tak ładna i pyszna ze nie omieszkałam zrobić jej zdjęcia, po czym ja zjeść i rozpływac sie nad sobą..

Sałatka z avokado i prażonymi migdałami
(porcja dla singla)

1/4 główki sałaty lodowej
połowa avokado
połowa małego ogórka świeżego
łyżka płatków migdałowych
cebula dymka ( lub sam szczypiorek )
ja do sosu vinegret połowy opakowania fixu (z lenistwa..) ale na occie i łyżeczce oleju sezamowego.

Wszystkie warzywa kroisz. Płatki chwilkę prażysz na suchej patelni, aż nie zrobią sie brązowe. Uważaj tylko żeby nie przypalić, bo skubane maja tendencje.
Sałatke polewasz sosem i posypujesz migdałami...

A prospo sosów typu fix. Osobiści polecam bo skracaja czas przygotowania takiej sałatki, rekomenduje przy okazji fix kamisa fit up, z pestkai słonecznika (pycha!).
Olej sezamowy jest pierwsza klasa i jak najbardziej godny polecenia, pamietaj ze na takim oleju sie nie smaży nic.
Ciao!



ładna nie?

1 komentarz:

majmily's pisze...

No, bardzo;) Gratuluję fajnych fot, to trochę rzadkość wciąż wśród naszych polskich jedzeniowych blogów. Pozdrawiam!