no nic, mam nadzieje ze wszyatkim sie to spodoba a tymczaem pozdrawiam i przesylam przeslanie:
wybierajcie tylko miekkie mango i tlusta smietane!! AVE!!
Od Veni - food |
Składniki:
(dla 2 osób)
zupa krem:
800g zielonego groszku (może być mrożony)
jedna cebula
3 ząbki czosnku
3 szklanki bulionu
150ml śmietany kremówki
sól, pieprz
mus z mango:
jedno dojrzałe, miękkie mango
2 łyżki jogurtu typu grecki
Przygotowanie.
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na maśle aż się zeszkli, dodajemy wyciśnięty czosnek. Dodajemy groszek i zalewamy go bulionem. Tak przygotowaną zawartość garnka, gotujemy, aż groszek nie stanie się zupełnie miękki. W międzyczasie przygotowujemy mus z mango:
Owoc obrać ze skórki, pokroić w cząstki i za pomocą blendera ręcznego miksujemy z dodatkiem jogurtu greckiego.
Blendera używamy również, gdy groszek zupełnie zmięknie, miksując go na gładki krem, dodajemy śmietanę i krem z zielonego groszku jeszcze raz zagotowujemy.
Do miseczki wylewamy trochę musu z mango na dno, zalewamy kremem z groszku i na górę dodajemy jeszcze kleks z musu. Tak przygotowane danie podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Od Veni - food |
6 komentarzy:
;)
śliczne fotki!
Ile ja już kremów z groszku w życiu zrobiłam, ale z musem z mango jeszcze nigdy! Koniecznie do wypróbowania :)
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak smakuje... intrygujące :)
mi się podoba bardz!
No szczerze powiem, że nie odważyłabym się tego zrobić, ale jakby mnie ktoś poczęstował to chyba bym się skusiła..:)
Jednym słowem: intrygujące!
Zupa jest pyszna- polecam!! Robię ją bardo często!
... A przepis pochodzi z przepisów Biedronki!
Prześlij komentarz